Трима българи и един французин са задържани във френския град

...
 Трима българи и един французин са задържани във френския град
Коментари Харесай

Пак трудова експлоатация на българи във Франция

 

Трима българи и един французин са арестувани във френския град Лион, след разкриването на мрежа за употреба на работна ръка, съобщи NOVA.

167 души жертви на модерно иго са били наети да берат грозде за четирима производители в Бургундия. Едновременно с интервенцията на френската полиция са били осъществени обиски и разпити в България, в наличие на проверяващи от Франция, оповестяват френски медии.

Работниците били наети посредством законно настояща организация за работа в България. Обещани им били по 60 евро дневно, като разноските за превоз и жилище били покрити. Българите обаче били настанени в къмпинг, като разноските за храна им се приспадали от заплатите.

След края на договорите множеството от служащите нямали задоволително средства да се завърнат по домовете си. Разследването почнало още в края на 2018 г, когато сезонните служащи се оплакали от неприятните условия на труд откакто се прибрали в България. По разкриването на мрежата за употреба са работили повече от 80 проверяващи, в това число чиновници на Европол.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР